Unu derin bir kaba eleyip mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, sıvı yağ ve ılık sütü ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40 dakika bekletin.
Hamuru kısa bir süre yoğurun ve 5 eşit parçaya bölün. Hamurlardan birini tezgahın üzerine alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı sıvı yağ gezdirin ve eliniz ile bastırarak 20 cm çapında açın. Hamuru rulo şeklinde sarın. Bu ruloyu kendi etrafında çevirerek dolayıp çörek şekline getirin. Eliniz ile üzerine hafifçe bastırarak biraz inceltin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Hafif yağlanmış tavayı orta ateşte ısıtıp açtığınız hamuru koyun. Arkalı önlü pembeleşinceye kadar pişirin. Pişirdiğiniz bazlamayı servis tabağına alıp üzerine fırça ile sıvı yağ sürün. Kalan hamurları da aynı şekilde pişirin.
Avokadoları soyup püre haline getirin. Üzerine karabiber, tuz, limon suyu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Bazlamaları tek tek servis tabaklarına alıp üzerlerine avokado karışımını yayın. Tavaya bir miktar tereyağı koyup ısıtın. Üzerine yumurtanın sarısını dağıtmadan kırıp pişirin. Spatula ile dikkatlice alıp bazlamanın üzerindeki avokado püresinin üzerine yerleştirin. Diğer yumurtaları da aynı şekilde hazırlayıp ılık olarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi