Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un karışımını çırpma kabına boşaltıp üzerine margarin, yumurta ve sütü ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 35 dakika
Süre sonunda fırından alın. 10 dakika sonra keki kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin. İlk katı tezgaha alın ve 7 cm çapındaki kalıp ile 4 adet yuvarlak parça çıkarın. Kalan keki bir kaba alın ve eliniz ile ufalayın. İkinci keki servis tabağına alın. Muzları soyup uzunlamasına ikiye kesin ve düz tarafları alta gelecek şekilde kekin üzerine dizin.
Krema karışımını süt ile 2-3 dakika çırpın. Süre sonunda çikolata parçalarını ilave edin ve düşük devirde kısa bir süre daha çırpın. Ayırdığınız yuvarlak keklerin iki adedini servis tabağındaki kekin üst tarafına kulak olacak şekilde yerleştirin. Üzerlerine birer tatlı kaşığı krema sürün ve ikinci kekleri yerleştirin. Kalan krema ile pastanın tamamını kaplayın. Ufalanmış kek kırıntıları ile kaplayın.
Öğütülmüş bademleri bir kaseye alın. Üzerine süt ve pudra şekerini ilave edip karıştırın. Hazırladığınız karışımdan parçalar kopararak eliniz ile 4 adet 3 cm çapında yuvarlak şekil yapın. İki adedini kulakların ortasına, diğer iki adedi de göz oluşacak şekilde pastanın üzerine yerleştirin. 1 adet 5 cm çapında yuvarlak yapın ve pastanın tam ortasına koyun. Kalan hamura kakao ilave edin ve iyice yoğurun. Göz bebeği, burun ve ağız şekli oluşacak şekilde yerleştirin. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta