Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
Unu eleyip yarısını derin bir kaba alın. Üzerine beklettiğiniz maya, toz şeker, tereyağı ve ılık sütü ekleyip karıştırın. Kalan unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatın ve 40-45 dakika bekletin.
Ayvaları tencereye alın. Üzerine toz şeker ve suyu ilave edip orta ısıdaki ocakta pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve suyunu çekip ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Muffin kalıplarının iç kısımlarını tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Tereyağı ve pudra şekerini çırpma kabına alın. Mikser ile kremsi bir yapı oluşuncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın. Tarçını ekleyip kaşık ile karıştırın.
Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Birkaç kez içe doğru katlayarak yoğurun. Merdane ile 25x36 cm boyutlarında açın. Hazırladığınız tarçınlı dolguyu hamurun üzerine sürün ve ayvaları yayın. Kısa kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız ruloyu eliniz ile yuvarlayarak 30 cm uzunluğuna getirin ve 6 eşit parçaya kesin. Kesilen kısımları üste gelecek şekilde muffin kalıplarına yerleştirin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler