Filtre kahveyi hazırlayıp soğumaya bırakın. Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Kenarlarını tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, tuz, hamur kabartma tozu ve karbonatı karıştırıp eleyin.
Kakao ve sıvı yağı bir kaseye alıp pürüzsüz bir hale gelinceye kadar kaşık ile karıştırın.
Tereyağı ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde kremsi bir yapı elde edinceye kadar çırpın. Kakaolu karışımı ekleyip yarım dakika çırpın. Yumurta, şekerli vanilin ve kremayı ilave edip 1 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımı ve 1 çay bardağı sütü azar azar ekleyin. Filtre kahveyi ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından alın. 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.
Çikolataları benmari yöntemi ile eritin ve ocaktan alın. Kremayı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. Krem şantiyi soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Soğuyan çikolatayı ekleyip 1-2 dakika daha çırpın.
Keki üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine bir miktar krema yayın, vişnelerin yarısını sıralayın ve ikinci kat keki koyun. Aynı işlemi tekrarlayıp son kat keki koyun. Pastayı kalan krema ile kaplayın ve süsleyin. Buzdolabında en az 2 saat bekletin. Kakao serpin, çikolata ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta