Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alıp mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 50 dakika
Fırından alın, kalıbın kelepçesini ve kenarlardaki pişirme kağıdını çıkarıp pandispanyayı soğumaya bırakın.
Pastacı kremasını çırpma kabına boşaltın. Kakaoyu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Soğuk sütü ilave edin ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.
Pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin ve ilk katını servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız dolgunun yarısını yayın. 1 yemek kaşığı çikolata parçası serpin ve ikinci kat pandispanyayı üzerine kapatın. Kalan kremayı yayın, 1 yemek kaşığı çikolata parçası serpin ve üçüncü kat pandispanyayı kapatın.
Pasta kremasını soğuk süt ile 2-3 dakika çırpıp pastayı kaplayın ve buzdolabına alın. Çikolatayı benmari yönteminde eritin ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurup ucunu makas ile kesin. Pastayı buzdolabından alın ve yan kısımlarına çikolata ile babanızın sevdiği objeleri çizin. Pastayı tekrar buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Servisten önce pastanın üzerini öğütülmüş bisküvi, çikolata, çikolata parçaları, badem ve çikolata topları ile süsleyin.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta