Üzümleri bir kaseye alın ve üzerine elma suyunu ekleyin. Buzdolabında en az 2 saat veya tercihen bir gece bekletin. Kullanmadan önce iyice süzün.
Toz badem, pudra şekeri ve sütü bir kaba alıp karıştırın. Karışım hamur haline gelince tezgaha alın. Kısa bir süre yoğurup 30 cm uzunluğunda rulo yapın. Streç filme sarın ve buzdolabında bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu, toz şeker, şekerli vanilin, tuz, tarçın, muskat ve zencefili bir kaba alıp karıştırın. Üzerine yumurta, tereyağı ve krem peyniri ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2 dakika karıştırın. Süre sonunda hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve yoğurun. Limon ve portakal kabuğu rendelerini ekleyip kısa bir süre daha yoğurun. Badem ve üzümleri ilave edip hamurun içinde eşit dağılıncaya kadar yoğurun.
Hamuru merdane ile 30x30 cm boyutlarında açın. Üzerine badem ezmesini koyup birlikte rulo şeklinde sarın. Ruloyu tezgah üzerinde hafif yuvarlayarak 60 cm uzunluğuna getirin. Bıçak veya hamur spatulası ile 30 eşit parçaya kesin. Her birini yuvarlayıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve üzerlerine pudra şekeri serpin. Soğutun ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler