Sütü tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
8-10 cm çapında ve yaklaşık 5 cm yüksekliğinde 4-5 adet kasenin iç kısmını streç film ile kaplayın. Çilekleri bütün olarak ince dilimlere kesin. Toz badem, pudra şekeri ve sütü bir kaba alıp yoğurun. Elde ettiğiniz bademli hamurdan cevizden biraz büyük bir parça alın. Eliniz ile 5-6 cm çapında açın ve kaselerden birinin içine oturtun. Parmaklarınız ile bastırarak taban ve yanlarını tamamen kaplayın. Üzerini tamamen kaplayacak şekilde çilek dilimi sıralayın. Üzerine keşkül doldurun. Bademli hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça daha alın, eliniz ile yaklaşık 10 cm çapında açın ve doldurduğunuz kasedeki keşkülün üzerini kapatacak şekilde koyun. Kalan kaseleri de aynı şekilde doldurup streç film ile kapatın. Buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.
Çilekleri mutfak robotunda püre haline getirin ve bir tencereye alın. Üzerine toz şeker, su ve mısır nişastasını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğumaya bırakın.
Süre sonunda kaselerdeki tatlıyı servis tabağına ters çevirin ve streç filmi üzerinden çıkarın. Çilekli sos ve bademler ile süsleyip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar