Öğütülmüş badem, fındık, pudra şekeri ve yumurta akını bir kaba alın. Kaşık ile iyice karıştırın. Üzerini kapatın ve dondurucuda 30 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, tereyağı, yumurta, yumurta sarısı, süt ve vanilya aromasını ilave edip yoğurun. Hamuru merdane ile 3 mm kalınlığında açın ve 8 cm çapındaki bir kalıpla kesin. Dolgu malzemesinden küçük parçalar alıp elinizde rulo şekline getirin ve hamurların üzerine koyun (Şekil 1). Hamurların karşılıklı iki kenarlarını birleştirerek kapatın (Şekil 2). Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Üzerlerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler