Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Un, tuz, yumuşak tereyağı ve pudra şekerini bir kaba alıp parmak uçlarınız ile yoğurarak granüller haline getirin. Yumurta ve yumurta sarısını ekleyip yoğurun ve hamur haline getirin. Streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
Yumuşak tereyağı ve pudra şekerini mutfak robotuna alıp birkaç kez çalıştırarak karıştırın. Üzerine yumurta, yumurta sarısı, toz badem ve unu ilave edip iyice karıştırın. Bir kaba aktarın ve kaşık ile karıştırın.
Hamuru buzdolabından çıkarın ve pişirme kağıdı üzerinde 26 cm çapında açın. Pişirme kağıdı ile birlikte ters çevirerek tart kalıbına aktarın. Kağıdını ayırıp eliniz ile düzelterek kalıbın taban ve kenarlarını kaplayın. Bademli karışımı üzerine alın ve yayın. Elmayı küp şeklinde kesin ve hafif batırarak üzerine sıralayın. Bademleri serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika
Tartı fırından alın, 5 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay