Su, tereyağı ve toz şekeri tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, unu ilave edin ve karıştırın. Tencerenin dibinde ince bir hamur tabakası oluşuncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alın. Hamuru bir çırpma kabına aktarın ve soğumaya bırakın.
Süt, krema ve pastacı kremasını tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve arada karıştırın.
İri kırılmış bademleri bir tavaya alın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 190 °C
Soğuyan hamura yumurtaları teker teker ekleyerek her birini mikser ile yaklaşık yarım dakika çırpın. Hamur kabartma tozunu ilave edin ve yaklaşık 1 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru 0,5 cm çapındaki yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine 10 cm çapında halkalar sıkın. Üzerlerine bademleri serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan halkaları enlemesine ikiye kesin. Pastacı kremasına kavurduğunuz bademleri ekleyin ve karıştırın. 0,5 cm çapındaki yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. İkiye kestiğiniz halkaların aralarına sıkıp kapatın. Pudra şekeri serpin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar