Badem, pudra şekeri ve sütü bir kaba alıp iyice karıştırın. Yarısını başka bir kaba alın, yeşil jel renklendiriciyi ekleyin ve yoğurun. Kalan karışıma kakaoyu ekleyin ve yoğurun. Yeşil renkli karışımı 4 eşit parçaya bölün, her birini elinizde yuvarlayıp çam ağacı şekli verin. Alt kısımlarına çöp şiş çubuğu batırın (Şekil 1). Çam ağacı dalları oluşturmak için makasın ucu ile etraflarını kesin (Şekil 2). Kakaolu karışımı 8 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın. Hazırladığınız süsleri pişirme kağıdı serilmiş bir tabağa sıralayın ve buzdolabında bekletin.
Kağıt muffin kalıplarını metal muffin kalıbın bölmelerine yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu, tarçın ve 1 çay bardağı bademi bir kaba alıp karıştırın. Pudra şekeri, badem ve sütü çırpma kabına alıp kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tereyağını ekleyin ve mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 2 dakika çırpın. Toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek toplam 2 dakika daha çırpın. Süre sonunda hazırladığınız un karışımını ekleyin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından alın. 10 dakika sonra metal kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Krem şantiyi süt ve krema ile 2-3 dakika çırpın. Öğütülmüş bademleri ilave edip düşük devirde kısa bir süre daha çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve muffinlerin üzerine sıkın. Üzerlerine pasta süsü serpin. Hazırladığınız süsleri muffinlerin üzerine koyun ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta