Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Tereyağını eritip soğumaya bırakın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine eritilmiş tereyağı, süt, şekerli vanilin ve un karışımını ilave edin. Mikserin düşük devrinde yaklaşık 1-2 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kalıbı ters çevirerek keki kalıptan çıkarın.
Yarım çay bardağı sütü bir kaseye alın. Üzerine jel renklendiriciyi ekleyip karıştırın. Pudra şekeri ve öğütülmüş bademi ilave edip iyice karıştırın.
Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin ve alt katı servis tabağına alın. Bir tatlı kaşığı yardımı ile ortadan 1 cm derinliğinde oyarak boşluk oluşturun. Bu boşluğa hazırladığınız bademli karışımı doldurun. İkinci kat keki üzerine kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.
Toz şeker, su ve jel renklendiriciyi bir kaba alın. El çırpıcısı ile karıştırın. Nişastayı azar azar ilave ederek 1-2 dakika karıştırın. 10 dakika bekletip tekrar karıştırın. Kaşık ile kekin üzerine dökerek yayın. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Pasta süslerini serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta