Süt ve kremayı tencereye alın. Üzerine pudingi ilave edin ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın. Arada karıştırarak soğutun.
Krem şantiyi 1,5 çay bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Soğuyan pudingi ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Kakaoyu ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız karışımı dondurma kalıplarına doldurun ve dondurucuda 3-4 saat bekletin.
Bademleri tavaya alın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun.
Dondurmaları servisten 2-3 dakika önce dondurucudan alın. Kalıplarından çıkarın, üzerlerini çikolata ve badem ile süsleyip bekletmeden servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar