Tereyağı ve bademi bir tavaya alın. Kısık ateşte hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp toz şekeri serpin, karıştırın ve soğumaya bırakın.
Kalıpların içini streç film ile kaplayın. Kavrulmuş bademin yarısını kalıpların tabanını kaplayacak şekilde eliniz ile bastırarak yayın.
2 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğumaya bırakın.
Yarım su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4 dakika çırpın. Soğuyan pudingi mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine krem şantiyi ilave edin ve yüksek devirde 2 dakika çırpın. Hazırladığınız karışımı kalıplardaki bademlerin üzerine paylaştırın ve kaşık ile düzeltin. Kalan bademli karışımı kalıplardaki tatlıların üzerlerine yayın. Üzerlerini streç film ile kapatın ve buzdolabının derin dondurucu bölümünde donuncaya kadar yaklaşık 4 saat bekletin.
Toz şekeri çelik bir tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan eritin. Şeker eriyip karamel rengi olunca tereyağını ekleyin ve karıştırın. Kremayı ilave edin ve 1 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bir kaseye aktarın ve arada karıştırarak soğutun.
Tatlıları dondurucudan çıkarıp 5 dakika bekletin. Streç filmleri çıkarın. Kalıplardan ters çevirerek servis tabaklarına alın. Karamel sosu pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesin. Tatlıların üzerine şeritler halinde sıkarak süsleyin ve bekletmeden servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar