Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Toz şeker ve margarini ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta, şekerli vanilin, limon suyu ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın. Elediğiniz unu ilave edin ve mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hamurun yarısını kalıba dökün. Üzerine vişne reçeli suyunu uzunlamasına iki şerit olacak şekilde dökün. Üzerine kalan hamuru döküp yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkarıp soğutun. Kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta