30x35 cm boyutlarında bir pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 200 °C
Turbo pişirme: 190 °C
Margarin, toz şeker, yumurta akı ve unu bir çırpma kabına alın. Mikser ile 1-2 dakika çırpın. Hamurun yarısını ayrı bir kaba alın. İlk hamura kakao ve sütü ekleyip mikser ile kısa bir süre çırpın. İkinci hamura kırmızı jel renklendiriciyi ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız hunilerin içine doldurun. Uçlarını makas ile kesin. Fırın tepsisine serdiğiniz pişirme kağıdının üzerine kakaolu hamuru dallar, pembe hamuru da çiçekler şeklinde sıkın. Tepsiyi buzdolabına alın.
Pandispanya unu, yumurta ve su ile tarifine göre çırpın. Tepsiyi buzdolabından alın. Pandispanyayı üzerine dikkatlice yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika
35x45 cm boyutlarında bir pişirme kağıdı kesin ve üzerine 1 yemek kaşığı pudra şekerini serpin. Fırından çıkardığınız pandispanyayı bekletmeden hazırladığınız pişirme kağıdının üzerine ters çevirerek koyun. Üstte kalan pişirme kağıdını çıkarın. Pandispanyayı desenler altta kalacak şekilde ters çevirip tekrar pişirme kağıdının üzerine koyun ve kağıt ile birlikte rulo şeklinde sarın. Bu şekilde soğumaya bırakın.
Pudingi süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Tel süzgeci bir kabın üzerine yerleştirin ve soğuyan pudingi süzgece alın. Kaşığın tersi ile bastırarak süzgeçten geçirin. Krem şantiyi 1,5 çay bardağı soğuk su ile çırpın. Pudingi ilave edin ve 1-2 dakika daha çırpın. Soğuyan pandispanyayı dikkatlice açın ve hazırladığınız kremayı yayın. Üzerine çilek ve bademleri yerleştirin. Pişirme kağıdını ayırarak tekrar rulo şeklinde sarın ve servis tabağına alın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta