Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine tam buğday unu ve mayayı ilave edip kaşık ile karıştırın. Tuz, kırmızı toz biber, tereyağı, rendelenmiş peynir ve ılık suyu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve 15 dakika bekletin.
Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru bıçak ile 5x8 cm boyutlarında kesin. Fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine su sürün, keten tohumu, haşhaş tohumu, kimyon tohumu, susam, çörek otu, kalın tuz serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp soğutun ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler