Toz şeker ve suyu tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında ocağı kısın, limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yufkaların aralarına tereyağı sürerek kenarlarda yükseklik oluşacak şekilde kalıba üst üste koyun. Fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. Yufkanın her yerine gelecek şekilde kaşık ile şurup dökün ve soğumaya bırakın.
Sütü tencereye alın. Üzerine irmik tatlısını ve pekmezi ekleyip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, tereyağını ekleyin ve 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak ılıtın. Üzüm, cevizi ve Antep fıstıklarını ekleyip kalıptaki yufkaların içine yayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Üzerine tahin dökün ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar