Ayıklanmış kabakları büyük küpler şeklinde kesin ve bir tencereye alın. Üzerine portakal suyu, su ve toz şekeri ilave edip orta ısıdaki ocakta kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabakları tencereden alın ve altına bir kap koyduğunuz süzgece koyun. Kaşığın arkası ile hafifçe bastırarak püre haline getirin. Alttaki kaba süzülen suyu su bardağına alın. Bardağı doldurmaz ise tenceredeki sudan ekleyerek 1 su bardağına tamamlayın ve sosta kullanmak üzere kenara ayırın. Kabak püresini soğuması için bekletin.
Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Un, hamur kabartma tozu, karbonat, zerdeçal, tarçın ve karanfili bir kaba alın ve kaşık ile karıştırın. Yumurta, esmer şeker, toz şeker ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Sıvı yağ ve hazırladığınız kabak püresini ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika
Pişirme süresinin 10. dakikasında kalıbı dışarı çıkarmadan biraz öne çekerek hamurun üzerini bıçak ile uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin. Kalıbı tekrar fırına sürerek pişirmeye devam edin.
Fırından aldığınız keki 5-10 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.
Ayırdığınız 1 su bardağı kabak suyunu bir tencereye alın. Üzerine mısır nişastası ve toz şekeri ekleyip kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Tencereyi orta ısıdaki ocak üzerine alın ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Servisten önce kabaklı sosu kekin üzerine yayın, kabak çekirdeklerini sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta