Bal kabağını iri küpler şeklinde kesin. Geniş bir tencereye alıp orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp biraz soğutun ve mutfak robotunda püre haline getirin. Tekrar tencereye alıp üzerine toz şeker ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Cevizi ekleyip karıştırın.
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin, tuz, tereyağı parçalarını ve soğuk suyu ekleyip parmak uçlarınızla fazla ezmeden yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabına alın ve 30 dakika bekletin.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Hamuru buzdolabından çıkarıp biraz bekletin. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 26 cm çapında açın. Açtığınız hamuru unlanmış merdaneye sarın, yavaşça açarak kalıba yerleştirin. Hamuru kalıbın tabanına ve yanlarına 2-3 cm yüksekliğinde olacak şekilde elinizle hafifçe bastırarak yayın. Çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Fırını çalıştırmaya devam edin.
Tereyağı, toz şeker, bal ve sütü küçük bir tencereye alın ve kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp üzerine bademi ekleyin ve karıştırın.
Soğuyan tartın tabanına yarım çay bardağı öğütülmüş bademi serpin. Üzerine cevizli bal kabağını yayın. Üzerine hazırladığınız bademleri yayın ve aynı fırın ayarında tekrar pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Tartı fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın ve dilimleyin.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay