Bal kabaklarını küçük küpler şeklinde kesin ve bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ve suyu ilave edin. Orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alın, suyunun süzülmesi için süzgece koyun ve soğumaya bırakın.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Tereyağı, toz şeker ve unu bir çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile düşük devirde 1-1,5 dakika çırparak kırıntılar haline getirin.
Tereyağı ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Süre sonunda çırpmaya devam ederek yumurtaları teker teker ekleyin ve toplamda 3 dakika daha çırpın. Şekerli vanilin ve sütü ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Mikseri düşük devire alın, un ve hamur kabartma tozunu ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve kaşık ile yayın. Hazırladığınız bal kabaklarını hamurun üzerine sıralayın ve cevizleri serpin. Üzerine hazırladığınız kırıntı hamurları serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta