Bal kabağını yıkayıp kabuğunu soyun ve 1 cm kalınlığında uzun dilimler kesin. Bu dilimleri 7 cm uzunluğunda 4 cm genişliğinde dikdörtgen olacak şekilde kesin. Tencereye sıralayın, üzerine toz şeker, su ve tarçını ekleyin. Orta ısıdaki ocakta tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 7-8 dakika arada dilimleri çevirerek pişirin. Ocaktan alıp kabakların yarısını bir tabağa alın ve çatal ile ezerek püre haline getirin. Diğer yarısını soğuması için bekletin.
Öğütülmüş ceviz, toz şeker ve tarçını bir tabağa alıp kaşık ile karıştırın.
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin ve küp şeklinde doğranmış soğuk tereyağını ilave edin. Parmak uçlarınız ile karıştırarak granüller haline getirin. Üzerine soğuk suyu ekleyip yoğurun, hamur haline gelmeye başlayınca tezgaha alın ve ısınmasına izin vermeden hızlıca toparlayın. Streç film üzerine alıp eliniz ile bastırarak 15 cm çapına getirin. Hamuru streç filme sarın, buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Hamuru buzdolabından çıkarıp pişirme kağıdı üzerine alın. Merdane ile 30 cm çapında açın. Hamuru pişirme kağıdı ile birlikte kaldırıp fırın tepsisine koyun. Cevizli karışımın yarısını kenarlarda 3 cm boşluk bırakarak hamurun üzerine serpin. Üzerine püre haline getirdiğiniz bal kabağını çatal ile yayın. Bal kabağı dilimlerini sıralayın ve tencerede kalan sudan 1-2 yemek kaşığı alıp üzerlerine gezdirerek dökün. Kenarlarda boş bıraktığınız hamurları kaldırıp bal kabakların üzerine doğru kapatın. Hamur kısımlarına yumurta akı sürün, kalan cevizli karışımı üzerine serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay