Kabakları yıkayın, kabuklarını soyun ve rendeleyin. Cevizleri iri iri doğrayın. Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Unu bir kaba eleyin. Hamur kabartma tozu, tarçın, muskat rendesi ve karanfili ilave edip karıştırın. Yumurta, esmer şeker, şekerli vanilin ve tuzu bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Sıvı yağı ekleyip karıştırın. Un karışımını ilave edip düşük devirde karışıncaya kadar kısa bir süre çırpın. Bal kabağı ve cevizleri ilave edip spatula veya kaşık ile alttan üste doğru yavaşça karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 65 dakika
Fırından alın. 10 dakika sonra kelepçeli kalıbın kenarını açıp çıkarın. Keki pişirme kağıdı ile birlikte alıp soğutma telin üzerine koyun. Soğuyuncaya kadar bekletip üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta