Kabakları soyup küp şeklinde kesin ve tencereye alın. Suyu ilave edip orta ısıdaki ocakta kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayıncaya kadar kaynatın. Daha sonra tencerenin kapağını açıp ocağı kısın, çatal ile ezerek suyunu çekip püre haline gelinceye kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Kağıt muffin kalıplarını fırın tepsisine sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Unu bir kaba eleyin. Hamur kabartma tozu, tarçın, muskat rendesi, karanfil ve tuzu ilave edip karıştırın. Yumurta, toz şekeri, esmer şekeri, şekerli vanilin ve sıvı yağı çırpma kabına alıp mikser ile 2-3 dakika çırpın. Un karışımı ve sütü ilave edip düşük devirde karışıncaya kadar kısa bir süre çırpın. Bal kabağı püresi ve cevizleri ilave edip kaşık veya spatula ile yavaşça alttan üste doğru karıştırın. Hamuru kalıplara paylaştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkardığınız muffinleri tel soğutucu üzerine sıralayın ve soğumaya bırakın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta