Fırın tepsisine pişireme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu, margarin, öğütülmüş ceviz, şekerli vanilin ve balı bir kaba alın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru rulo haline getirin, streç film ile sarıp buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.
Süre sonunda buzdolabından alın. Ruloyu 15-20 adet ceviz büyüklüğünde hamur çıkacak şekilde kesin. Her bir hamuru 6 cm uzunluğunda rulo yapın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Soğuyan kurabiyelerin iki ucunu çikolataya batırın ve tel ızgara üzerine sıralayın. Arzuya göre Hindistan cevizi rendesi serpin. Çikolata donunca servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler