Unu derin bir kaba eleyin. Maya, tuz ve toz şekeri ilave edip kaşık ile karıştırın. Üzerine şekerli vanilin, yumurta ve ılık sütü ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın, tereyağını üzerine koyun ve yoğurarak yedirin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru kaba alın, üzerini kapatın ve 35-40 dakika mayalandırmaya bırakın.
Tezgaha pişirme kağıdı serin. Hamuru yoğurmadan eliniz ile hafif toparlayarak pişirme kağıdının üzerine alın. Merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. 9 cm çapında çember kalıp ile kesin. Kestiğiniz daire şeklindeki hamurları pişirme kağıdı üzerinde bırakarak dışta kalan hamurları çıkarın. Çıkardığınız hamurları toparlayıp yeni bir pişirme kağıdı üzerine alın, aynı şekilde açın ve kesin. Üzerlerini kapatın ve ılık ortamda 20 dakika bekletin.
Sıvı yağı tavaya alın ve orta ateşte ısınması için bekletin. Hazırladığınız hamurları kızgın yağda arkalı önlü koyu bir renk oluncaya kadar pişirin. Soğuyan Berliner'lerin kenarlarından çöp şiş batırın, orta kısmına kadar ilerletip daireler çizerek krema için boşluk oluşturun. Kakaolu fındık kremasını sıkma torbasına doldurun ve içlerine sıkın. Pudra şekerine bulayın ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi