32x36 cm boyutlarında 2 adet pişirme kağıdı kesin ve birini fırın tepsisine serin. Fırını alt-üst ayarında belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp üç kez eleyin. Yumurta aklarını cam veya metal bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. Yumurta sarıları ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Sıcak suyu azar azar ilave ederek 2 dakika daha çırpmaya devam edin. Süre sonunda şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip mikserin düşük devrinde yaklaşık 1 dakika çırpın. Üzerine kar halindeki yumurta akını ekleyip spatula ile alttan üste doğru yumurta akını söndürmeden yavaşça karıştırın. Hamuru kenarlarında 1 cm boşluk bırakarak pişirme kağıdının üzerine yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 16 dakika
Fırından çıkardığınız pandispanyayı bekletmeden kestiğiniz ikinci pişirme kağıdının üzerine ters çevirin. Üstte kalan pişirme kağıdını çıkarın. Uzun kenarından başlayarak alttaki pişirme kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sarın. Bu şekilde soğumaya bırakın.
1 su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı toz şekeri bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak kaynamaya bırakın. Yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı toz şeker ve nişastayı kaseye alıp el çırpıcısı veya çatal ile karıştırın. Üzerine 1 çay bardağı sütü ekleyip pürüzsüz oluncaya kadar iyice karıştırın. Ocaktaki şekerli süt kaynamaya başladığında içinden 2 yemek kaşığı alıp yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın. Karıştırarak kaynayan şekerli süte ilave edin. Karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp şekerli vanilini ekleyin ve karıştırın. Pişirdiğiniz kremayı geniş ve cam bir kaseye alın. Üzerine kremanın üzerine değecek şekilde streç film kapatın ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve yarım saat bekletin. Süre sonunda buzdolabından çıkarıp mikser ile 2 dakika çırpın. Yarım su bardağı soğuk kremayı da 2 dakika çırpın İki kremayı birleştirip 2 dakika daha çırpın.
Çilekleri iri küpler şeklinde kesin.
Soğuyan rulo pandispanyayı dikkatlice açın. Kremadan 2-3 yemek kaşığı üzeri için ayırın. Kalan kremayı pandispanyanın kenarlarında 1 cm boşluk bırakarak üzerine yayın. Çilek ve bademleri serpin. Pandispanyayı pişirme kağıdından destek alarak uzun kenarından kaldırıp sıkıca rulo şeklinde sarın. Servis tabağına alın. Ayırdığınız kremayı rulonun üzerine ve yanlarına ince olarak sürün. Buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.
Rulo pastayı buzdolabından çıkarıp üzerine çilekleri sıralayın. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritip 5 dakika bekletin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile ince kesin ve rulonun üzerine şeritler şeklinde sıkın. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta