Un ve mayayı bir kaba alıp karıştırın. Toz şeker, şekerli vanilin, tuz, eritilmiş tereyağı, yumurta ve ılık sütü ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve 20 dakika bekletin.
Kalıbı tereyağı veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Elinizi tereyağı ile yağlayın ve hamuru tezgaha alın. İki üç kez katlayarak yoğurun ve kalıba alın. Eliniz ile bastırarak yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Süre sonunda fırından alın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın, üzerini mutfak bezi ile kapatın ve soğumaya bırakın.
Süt ve kremayı tencereye alın, üzerine pudingi ilave edin ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar yavaşça karıştırın.
Tereyağı, toz şeker, şekerli vanilin ve kremayı bir tavaya alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. 15-20 dakika kaynatın ve bademleri ilave edin. 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Pişirme kağıdı üzerine yayın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan mayalı keki küçük küpler şeklinde kesin. Pudingi, aralara kek parçaları ve badem koyarak kuplara doldurun. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Badem ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar