Etleri 5-6 cm uzunluğunda ve 1 cm genişliğinde ince şeritler şeklinde kesin. Derin bir kaba alıp üzerine zeytinyağını dökün ve iyice karıştırın. Üzerini kapatın ve buzdolabında en az 1 saat bekletin. Süre sonunda buzdolabından çıkarın. Tavayı orta ısıdaki ocakta ısıtıp etleri arkalı önlü çevirerek pişirin. Kekik, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu serpin. 1-2 kez karıştırın ve ocaktan alın.
Su, sirke ve sıvı yağı bir tencereye alıp kaynatın. Biberi kaynayan suya koyup yumuşayıncaya kadar bekletin. Sudan alıp kabuğunu soyun ve dilimleyin.
Soğanlardan 2-3'er adet ince halka kesin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 200 °C
Turbo pişirme: 200 °C
Pizzayı ambalajından çıkarıp tercihen tel ızgara veya sıcak tepsi üzerine koyun. Fırının orta rafında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 13 - 16 dakika
Peynir eriyip rengi altın sarısına döndüğünde fırından çıkarın. Bekletmeden üzerine et, biber ve soğanları sıralayın. Bekletmeden dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Pizza, Pide
Pizza, Pide
Pizza, Pide