Tarçın, zencefil, karanfil, kakule ve öğütülmüş bademleri bir kaba alıp iyice karıştırın. Tereyağı, esmer şeker ve yumurtayı çırpma kabına alıp mikser ile 1-2 dakika çırpın. Hazırladığınız bademli karışımı ilave edin. Limon kabuğu rendesi, un ve hamur kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hamuru kapatıp buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
Öğütülmüş badem ve pudra şekerini derin bir kaba alıp kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine süt ve portakal kabuğu rendesini ilave edip iyice yoğurun ve buzdolabında bekletin.
Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarın. Unlanmış tezgahta 4 mm kalınlığında açın. Bıçak yardımı ile 4x6 cm boyutlarında kesin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Bir su bardağı kadarını kaplama için ayırın. Kalanı hazırladığınız bademli karışıma ilave edin ve eliniz ile iyice karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın. Ayırdığınız toz bisküvi ile kaplayın ve servis tabağına sıralayın.
Beyaz çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu ince kesin ve topların üzerine şeritler şeklinde sıkın. Çikolata donuncaya kadar bekletip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar