Kalıbın içine pişirme kağıdı yerleştirin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Çikolata ve tereyağını bir kaba alıp benmari yöntemi ile eritin. Un, kakao, hamur kabartma tozu, karbonat, toz şeker ve tuzu karıştırın. Süt ve suyu ilave edip el çırpıcısı ile 1-2 dakika karıştırın. Erittiğiniz çikolatayı ekleyip 1 dakika daha karıştırın. Hazırladığınız hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Süre sonunda fırından alın. 15 dakika sonra kalıptan çıkarın, servis tabağına alın ve soğumaya bırakın.
Kremayı bir tencereye alın. Düşük ısıdaki ocakta ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Soğuyan keki vişne suyu ile ıslatın ve üzerine ganajı sürün. Frenk üzümleri ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta