Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Kakaoyu ilave edin ve karıştırın. Yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 5 dakika çırpın. Şekerli vanilin, sıvı yağ ve sütü ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyin ve düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından aldığınız keki 5 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve karıştırarak soğutun.
Sıcak sütü bir kaba alın, üzerine kuvertürü ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Muskat rendesini ekleyip tekrar karıştırın ve soğumaya bırakın.
Pudingi yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. İlk katı ters çevirerek servis tabağına alın. Hazırladığınız ıslatma karışımının 1/3'ü ile ıslatın. Üzerine pudingin yarısını sıkın ve fındık kırığı serpin. Üzerine ikinci katı kapatın ve kalan ıslatma karışımının yarısı ile ıslatın. Kalan pudingi kekin üzerine sıkın ve fındık kırığı serpin. Son kat keki üzerine kapatın ve ıslatın.Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Kremayı bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, beklemeden kuvertürü ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar arada karıştırarak soğutun. Soğuyan ganajı 7-8 dakika buzdolabında bekletin ve pastanın üzerine yayın. Fındıklar ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta