Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine süt, tereyağı, vanilya aroması ve un karışımını ilave edip mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın. Çikolata parçalarını ekleyip kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve 5 dakika karıştırarak soğutun. Pudingi kalıptaki kekin üzerine dökün ve üzerini düzeltin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve en az 2 saat bekletin.
Tatlıyı buzdolabından ve kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerini meyveler ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta