Kalıbı yağlayın. Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırın. Üzerine tereyağı, şekerli vanilin, toz şeker ve yumurtayı ekleyip yoğurun. Hamurun 1/3’ünü kenar yapmak için ayırın. Kalan hamuru eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına yayın. Ayırdığınız hamur ile 3 cm yüksekliğinde kenar yapın. Kalıbı buzdolabına alın ve yarım saat bekletin.
Böğürtlen, toz şeker, su ve mısır nişastasını bir tencereye alın. Nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ateş üzerinde karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta ve pudra şekerini çırpma kabına alın. Mikser ile 1-2 dakika çırpın.
Limon suyu, krem peynir ve kremayı ekleyip 2 dakika daha çırpın. Kalıbı buzdolabından çıkarın ve karışımı hamurun üzerine dökün. Böğürtlenli karışımı içerisine kaşık yardımı ile azar azar her yerine dağılacak şekilde dökün. Fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 55 - 60 dakika
Fırından çıkarın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Kalıbın kelepçesini açın ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta