Böğürtlenleri mutfak robotunda püre haline getirin ve buzdolabına alın.
Sütü bir tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 15 dakika soğutun.
Soğuyan böğürtlen püresini çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4 dakika çırpın. Üzerine keşkülü ekleyip 2 dakika daha çırpın.
Kalıbın içine streç film serin. Hazırladığınız karışımı içine döküp üzerini streç film ile kapatın. Buzdolabının dondurucu bölümünde 5-6 saat bekletin.
Servisten 15-20 dakika önce parfeyi dondurucudan çıkarıp buzdolabına alın. Ters çevirerek servis tabağına alıp kalıbı ve streç filmi çıkarın. Üzerini böğürtlen ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar