Katı margarini iyice yumuşayıp hamurların üzerine rahat sürülebilmesi için oda ısısına alın ve bekletin.
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine tuz ve şekeri ilave edip kaşık ile karıştırın. Ilık suyu ekleyip yoğurun. Hafif unladığınız tezgah üzerine alın ve 5-6 dakika daha yoğurun. Hamuru yuvarlak hale getirip toparlayın ve tekrar kaba alın. Üzerini kapatın ve 1 saat dinlenmeye bırakın.
Süre sonunda hamuru tezgaha alın, rulo şekline uzatın ve 6 eşit parçaya bölün. Her birini elinizde yuvarlayın, 10-15 cm çapında açın ve aralarına sıvı yağ sürerek bir tabağa üst üste koyun. Tabağın üzerini streç film ile kapatın ve en az 45 dakika dinlenmeye bırakın. Margarini 3 eşit paçaya ayırın. Tabaktaki ilk hamuru sıvı yağ ile yağladığınız tezgaha alın ve merdane ile 20 cm çapında açın. İkinci hamuru da aynı şekilde açın. Kenarlarından yarım cm boşluk bırakarak ayırdığınız bir parça margarini eşit şekilde açtığınız hamurlardan birinin üzerine eliniz ile yayın. Açtığınız ikinci hamuru üzerine kapatın ve parmaklarınızla hamurun kenarlarını sıkıştırın. Elinizi biraz sıvı yağ ile yağlayın ve hamurun hem altını hem üstünü yağlayın. Yağladığınız geniş bir tabağa alın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve ayrı tabaklara koyun. Üzerleri kapalı olarak 1 saat bekletin. Süre sonunda açtığınız ilk hamuru sıvı yağ ile genişçe yağladığınız tezgah üzerine alın. Eliniz ile kenarlardan yavaşça çekiştirerek hamuru çok ince açın. Hamur üzerinde yırtılmalar olabilir. Oldukça genişlemiş olan bu yufkayı dörde katlayın, rulo şeklinde sarın ve 3 eşit parçaya kesin. Bir parçayı alın, kesilen kısımlar altta ve üstte olacak şekilde elinizde dik olarak tutun. Boyoz şekli oluşuncaya kadar kesilen kısımlara parmaklarınız ile bastırarak hamuru elinizde çevirin. Diğer iki parçayı da aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp 15 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 230 °C
Turbo pişirme: 220 °C
Boyozları fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular