4-5 adet derin kasenin içine 1/3'ünü dolduracak şekilde su koyun. Suyun içine küçük çiçekler veya çiçek yaprakları koyun. Buzdolabının dondurucu bölümünde donuncaya kadar bekletin. Daha sonra ortalarına daha küçük kaseler koyun. Kenarlarda kalan boşluklara tekrar su doldurup çiçekler koyun. Tekrar dondurucuya alın ve donuncaya kadar bekletin.
Kalıbı su ile çalkalayın. Nişasta ve toz şekeri bir kaseye alıp kaşık ile karıştırın. Süt ve suyu bir tencereye boşaltın. Hazırladığınız karışımı ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve kalıba dökün. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.
Pudra şekerini bir kaseye alın. Üzerine yarım çay bardağı vişne suyu ve gül suyunu ilave edip karıştırarak eritin. Hazırladığınız şurubu buzdolabında bekletin.
Su muhallebisini küçük küpler şeklinde kesin. Kaseleri dondurucudan çıkarın. Oda sıcaklığında bir süre bekletip içteki ve dıştaki kaseleri çıkartarak buzdan kaplar elde edin. İçlerine su muhallebisi küplerini doldurun. Hazırladığınız şurubu dökün ve bekletmeden servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar