Tereyağı ve bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Kalıbın taban ve kenarlarına kaplayacak şekilde pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine erittiğiniz çikolata, şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Keki fırından çıkarın. 10 dakika sonra kağıdı ile birlikte kalıptan alın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.
Sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kremasını ilave edip mikser ile 2-3 dakika çırpın. Muzu dilimleyin. Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin. İlk katı servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız pastacı kremasını yayın. Dilimlediğiniz muzları sıralayıp fındık ve çikolata parçalarını serpin. İkinci kat keki üzerine kapatın.
Pasta kremasını süt ile çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasının içine jel renklendiriciden uzunlamasına iki şerit sıkın. Sonra pasta kremasını doldurun. Gül şeklinde sıkarak pastayı kaplayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Beyaz çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu kesin ve gofretlerin üzerine yazılar yazın. Servisten önce gofretleri pastanın üzerine batırın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta