Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Pandispanya unu çırpma kabına alın. Üzerine yumurta ve suyu ekleyip mikser ile 5 dakika çırpın. Hamuru hazırladığınız kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından alıp 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Çikolatalı krem şantiyi süt ile 3-4 dakika çırpın. Yer fıstığı ezmesini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Servis tabağındaki pandispanyayı süt ile ıslatın. Üzerine krem şantinin yarısını yayın. Fındık kırıklarının yarısını serpin ve ikinci kat pandispanyayı kapatın. Süt ile ıslatıp kalan krem şantiyi yayın ve fındıkları serpin. Üzerine son pandispanyayı koyun.
1 poşet krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın ve pastayı kaplayın. Buzdolabına koyun ve 1 saat bekletin.
İkinci krem şantiyi yarım su bardağı süt ile çırpın. Düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Pastanın kenar kısımlarından farklı boyutlarda akan krema şekilleri vererek sıkın. Spatula yardımı ile sıktığınız şekillerin üzerini düzleştirin. Kalan krem şantiyi yıldız uçlu krema sıkma torbasına aktarın ve pastanın üzerine sıkın.
Kakao ve pudra şekerini bir kaba alıp karıştırın. Glazür kıvamına gelinceye kadar suyu azar azar ilave ederek karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve ucunu makas ile ince kesin. Sıktığınız kremaların kenarlarına şerit şeklinde sıkın. Taban kısımlarına ve yıldız kremaların üzerine kesik çizgi şeklinde sıkarak süsleyin. Pastayı buzdolabına alıp 1-2 saat bekletin. Siyah kartondan fiyonk şekli kesip bir kürdanın ucuna yapıştırın. Servisten önce pastanın üzerine batırın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta