Bademleri bıçak yardımı ile şeritler şeklinde 3-4 parçaya kesin. Çam fıstıklarını yapışmaz yüzeyli tavaya alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Bademleri ilave edin, hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 2-3 dakika daha kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta akını çırpma kabına alın. Üzerine toz şeker, bal, şekerli vanilin, hazırladığınız çam fıstığı ile bademi ve müsliyi ilave edip kaşık ile karıştırın. Unu ilave edin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın, kaşık yardımı ile tabana yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra bıçak yardımı ile dilimleyin ve pişirme kağıdından ayırıp servis tabağına sıralayın. Soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar