Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Çekirdekli kısımlarını ayıklayıp iri küpler şeklinde kesin. Tencereye alın, üzerine toz şeker ve suyu ilave edip orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın, üzerine tarçın ve zencefili ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra cevizleri ilave edin ve karıştırın.
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine tereyağı, pudra şekeri, yumurta sarısı ve şekerli vanilini ilave edin. Parmak uçlarınız ile ovalayarak karıştırın. Granül haline gelince soğuk suyu ilave edip ısınmasına izin vermeden hızlıca toparlayın. Hamurdan limon büyüklüğünde bir parça ayırıp streç filme sarın. Kalan hamuru streç film üzerine alıp eliniz ile bastırarak 15 cm çapına getirin. Hamuru streç filme sarın, her iki hamuru da buzdolabına alın ve 30 dakika bekletin.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
15 cm çapındaki hamuru pişirme kağıdı üzerine alın. Üzerine ikinci bir pişirme kağıdı koyup merdane ile 25-26 cm çapında açın. Hamurun üzerindeki pişirme kağıdını çıkarın, alttaki kağıt ile birlikte kaldırıp ters çevirerek kalıbın içine yerleştirin. Hamuru kalıbın kenarlarında 2-3 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturacak şekilde parmaklarınız ile bastırarak yayın. Üzerine hazırladığınız armutlu karışımı yayın. Ayırdığınız hamuru rendenin iri tarafı ile armutların üzerini tamamen kapatacak şekilde rendeleyin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay