Su ve toz şekeri tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve limon suyunu ekleyin. 4-5 dakika kaynatın ve ocaktan alın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Cevizleri bir kaseye alın. Üzerine pudra şekeri ve 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip karıştırın. Kalıbın taban ve kenarlarını eritilmiş tereyağı ile yağlayın. 7 adet baklavalık yufkadan bir adedini tezgaha açın ve az miktarda tereyağı ile üzerini yağlayın. Yufkayı ikiye katlayın ve kalıbın içerisine uzunlamasına kenarlardan taşacak şekilde yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp aralarına tereyağı sürerek kalıbın kenar ve taban kısmını tamamen kaplayacak şekilde yerleştirin. Kenarında fazla olan kısımlarını makas ile kesin. Kestiğiniz parçaları hava almayacak şekilde kapatın. Hazırladığınız cevizli karışımı yufkaların üzerine kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 5 - 6 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve fırını kapatmayın. Dolgunun hazırlanışına geçin.
Yumurta ve pudra şekerini çırpma kabına alın. Mikser ile 3 dakika çırpın. Krem peynir, krema ve şekerli vanilini ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın. Kestiğiniz yufka parçalarını kremanın üzerine yüzeyi kapatacak şekilde yerleştirin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkarın ve 5 dakika bekletin. Ilık şurubu kenar yufkaların arasına ve üzerine kaşık ile dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. 4-5 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar