Sütü bir cam kaseye alın. Üzerine jelatini ekleyin ve birkaç kez karıştırın. Daha büyük bir cam kasenin içine sıcak su doldurun ve jelatinli süt kasesini içine su kaçmayacak şekilde oturtun. Jelatin iyice eriyinceye kadar karıştırın, sudan alın ve soğumaya bırakın.
Yoğurdun fazla suyunu süzmek için bir süzgece alın ve bekletin.
Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Tereyağı kısık ateşte eritin. 3 yemek kaşığı süt ile birlikte bisküvilere ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın.
Peynir ve pudra şekerini bir kaba alın. Spatula yardımı ile sulanmaması için yavaş bir şekilde pürüzsüz bir yapı elde edinceye kadar yaklaşık 1 dakika karıştırın. Beklettiğiniz yoğurdu ekleyin ve 1 dakika daha aynı şekilde karıştırın. Kremayı ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Soğuyan jelatinli sütü ekleyip 1 dakika daha yavaşça karıştırın. Limon suyunu ekleyin ve bir iki kez daha yavaşça karıştırdıktan sonra kalıptaki tabanın üzerine alın. Üzerini düzeltin ve buzdolabında 3-4 saat bekletin.
Toz şeker, nişasta ve suyu bir tencereye alın ve iyice karıştırın. Orta ateş üzerine alın ve kaynayıncaya kadar karıştırın. 1 dakika kaynadıktan sonra frenk üzümlerini ilave edin. Ocağı kısın ve suyu azalıncaya kadar arada karıştırarak yaklaşık 1-2 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Cheesecake'in kenarını spatula ile ayırıp kalıptan çıkarın. Üzerine frenk üzümlü sos dökün ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar