Kalıbın tabanını margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin veya tereyağını bir çırpma kabına alın. Toz şekeri ilave edin ve mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurta, şekerli vanilin ve kakaoyu ilave edip 1 dakika daha çırpın. Elediğiniz unu ekleyip 1 dakika çırpın. Rendelenmiş bitter çikolatayı ilave edin ve düşük devirde yarım dakika çırpın. Kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
2 su bardağı sütü çırpma kabına alın ve üzerine Cheesecake Yap poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Yoğurdu ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Kalıptaki kekin üzerine dökün ve kaşık ile yayarak üzerini düzeltin. Buzdolabına alın ve yaklaşık 2-3 saat bekletin.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve ucunu makas ile kesin. Cheesecake'i buzdolabından çıkarın, üzerine çikolata sıkın ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar