Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırın. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin, margarin, yumurta ve tuzu ilave edin. Ele yapışmayan bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Şeker hamurunu yumuşayıncaya kadar elinizle yoğurun. Hamurdan cevizden daha büyük bir parça ayırın, hava almayacak şekilde streç filme sarın. Kalan şeker hamurunu iki eşit parçaya bölün. İlk yarısına kırmızı jel renklendiriciyi azar azar damlatarak dıştan içe doğru açık pembe rengini elde edinceye kadar yoğurun. Şeker hamurunun ikinci yarısına mavi jel renklendiriciyi azar azar damlatarak yoğurun.
Ayırdığınız şeker hamurunun yarısına 2 damla kırmızı ve 5 damla sarı jel renklendirici damlatın, kürdanla renkleri birbirine karıştırın. Daha sonra şeker hamurunu dıştan içe doğru yoğurarak turuncu rengi elde edin. Kalan yarısını kahverengi gıda boyası ile renklendirin.
Bir çay kaşığı balı yarım çay bardağı suda eriyinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız pembe şeker hamurunu elinizle kısa bir süre yoğurduktan sonra hafif nişasta serpilmiş tezgahta merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açın. Kurabiyeleri kestiğiniz kalp kalıp ile şeker hamurundan kalp şekiller çıkarın. Çıkardığınız kalp şekillerin üzerlerini streç film ile kapatın. Mavi renkteki şeker hamurunda aynı şekilde hazırlayın. Bir adet mavi kalbin üzerine pembe kalp koyun, keskin bir bıçak ile üst ortasından başlayarak kıvrımlı bir şekilde aşağıya doğru kesin. 2 adet kurabiyenin üzerine ballı su sürün, kestiğiniz şeker hamurlarını bir tarafına pembe, diğer tarafına mavi gelecek şekilde kurabiyelerin üzerine yapıştırın. Kurabiyelerin tamamını bu şekilde hazırlayın. Kalan mavi ve pembe şeker hamurlarıyla kanat hazırlayın. Altlarına az miktarda ballı su sürüp kurabiyenin üzerine yapıştırın. Turuncu şeker hamuruyla küçük kalpler yapın ve gagalarını oluşturun. Kahverengi şeker hamuru ile dal yapın ve kurabiyenin alt kısmına az miktarda su sürerek yapıştırın. Yaptığınız minik kalplerden dalların üzerine yapıştırarak kuşların ayaklarını oluşturun.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler