Unu eleyip mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine eritilmiş tereyağı, su, tuz, bal ve toz şekeri ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 30 dakika bekletin.
Süre sonunda hamuru kısa bir süre yoğurup hafif unlanmış tezgahta 40x45 cm boyutlarında açın. Açtığınız hamurun üzerine eritilmiş tereyağı sürüp hamuru dik olarak 2 eşit parçaya kesin.
Her iki hamuru da beşer eşit üçgen parçaya kesin.
Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Her üçgenin kısa kenarına bir miktar çikolata parçası ve kuru üzüm koyun. Hamuru rulo şeklinde sarıp uçlarını hafifçe iç kısma doğru kıvırarak ay şekli verin. Fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine su ile çırpılmış yumurta sarısı sürüp 15 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkartıp soğutun.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi