Çikolata parçalarını kesme tahtası üzerine dökün ve iri olanları bıçak ile keserek küçültün. Tereyağını kısık ateşte eritin ve soğumaya bırakın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 120 °C
Turbo pişirme: 110 °C
Yumurta aklarını çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Pudra şekerini azar azar ekleyerek 3 dakika daha çırpmaya devam edin. Şekerli vanilini ekleyip çırpın. Mikseri düşük devire alın ve soğuyan tereyağını azar azar ekleyerek 1 dakika çırpmaya devam edin. Unu ilave edin ve düşük devirde kısa bir süre daha çırpın. Çikolata parçalarını ilave edin ve yumurta akını söndürmeden spatula ile alttan üste doğru yavaşça karıştın. Hazırladığınız karışımı düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine 1 cm genişliğinde ve 5 cm uzunluğunda 20 adet şerit sıkın. Üzerleri hafif sararıncaya kadar pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve tepside soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Kremayı çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 5 dakika çırpın. Eriyen çikolatayı ince şerit halinde ekleyerek iyice karışıncaya kadar çırpın. Bezelerin düz kısmına hazırladığınız kremalı çikolatadan sürerek ikili olarak yapıştırın ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar