Kelepçeli kek kalıbını margarin ile yağlayıp üzerine 1 yemek kaşığı mısır unu serpin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Toz şekerden bir yemek kaşığı ayırıp kalanını çırpma kabına alın. Üzerine margarin, yumurta, şekerli vanilin, kalan mısır unu, un, hamur kabartma tozu ve tuzu ilave edip 5 dakika çırpın. Çikolata ve kuru üzümleri ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız hamuru kek kalıbına alın ve üzerini düzeltin. Armutları soyup dilimleyin ve hafifçe bastırarak hamurun üzerine sıralayın. Ayırdığınız 1 yemek kaşığı toz şekeri üzerine serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Keki fırından alın. 10-15 dakika bekletip kalıptan çıkartın. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta