Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Margarin veya tereyağını kısık ateşte eritin. 1,5-2 yemek kaşığı süt ile birlikte bisküvilere ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın.
2 su bardağı sütü çırpma kabına alın ve üzerine Cheesecake Yap poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Yoğurdu ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Çikolata parçalarını ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız bisküvili tabanın üzerine dökün ve kaşık ile yayın. Buzdolabına alın ve en az 2 saat bekletin.
2,5 su bardağı sütü bir tencereye alıp üzerine çikolatalı sos poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve karıştırarak 2-3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğutun.
Bıçak yardımı ile Cheesecake'i kalıbın kenarlarından ayırın, daha sonra kalıbın kelepçesini çözün. Üzerine çikolatalı sos döküp Antep fıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar