Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Tereyağını çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Esmer şekeri ilave edip 2 dakika çırpın. Yumurta, şekerli vanilin, tuz ve karbonatı ekleyip 2 dakika daha çırpın. Üzerine un karışımını ekleyip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Çikolata parçalarının 1 paketini ekleyip kaşık veya spatula ile yavaşça karıştırın. Hamuru kalıba alın ve üzerini düzeltin. Üzerine çikolata parçalarını serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından alın. 10 dakika bekleyip pişirme kağıdı ile birlikte kalıptan çıkarın ve tel ızgara üzerine koyun. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta